EKOLOŠKE SADIKE
PONUDBA EKOLOŠKIH SADIK
Vegetacijska sezona se v jeseni zaključi in takrat vas želimo spomniti na novo sezono, ki se prične s pravo izbiro vegetativnega in generativnega semenskega materiala. Na podlagi dolgoletnih izkušenj vam vzgojimo kvalitetne sadike ekološkega porekla semenarskih hiš Vitalis (Enza zaden) in Takii. Sadike vzgajamo v različnih platojih, odvisno od vrste zelenjave.
Radi bi vam pomagali pri planiranju nove sezone, zato si le vzemite čas in si v preglednico vpišite sadike, ki jih potrebujete v naslednji sezoni. Spodaj je ponudba sadik, na desni strani pa je naročilnica sadik, ki jo lahko izpolnjeno posredujte na mail (info@zelenihit.si, lucija.grudnik@zelenihit.si), pošljete po pošti ali pa jo prinesite kar osebno. Prosim, da naročila oddate najkasneje do 15.12. za prihodnjo sezono, da lahko pravočasno pripravimo plan prvih setev in vam pripravimo ponudbo.V primeru, da rok zamudite, nas vseeno kontaktirajte, da preverimo, katere sadike vam pa še vseeno lahko vzgojimo.
Želimo vam, da enostavno uživate v svojih kreacijah, svoje lastne zdrave in okusne zelenjave.
Vse naše sadike so pridelane ekološko, pod rednim nadzorom pooblaščenih certifikacijskih organov ter pristojnega inšpektorata.
PLATO z 104 sadikami (prevzem od 20.3.dalje, na 10 dni)
– solata Noisette, Bovary (spomladansko-jesenski rozeti), Marcord (spomladansko-jesenska, glavnata), Loka (rdečelistna), Lobela (mehkolistna), Vanity (poletna glavnata), Bonaly (poletna, rozeta, odporna na rjavenje listnega robu, solatno plesen in uhajanje v cvet), Cardiga (zimska solata kratkega dne, primerna za rastlinjake, hitrorastoča, odporna)
– motovilec Favor (4-5 semen motovilca/celico,dobavljiv v jesenskem in tudi zimskem času)
– špinača Corvair (3-4- semen/celico, dobavljiva v jesenskem in tudi zimskem času))
– blitva Jessica
– endivija Sardana (zg. poletna, rumena sredica), Dimara (poletje-jesen), Parmance (poletje- jesen)
– radič Palla Rossa, štrucar Pan di zucchero,Castel Franco,Treviški, Rossa di Verona
– brokoli Quinta
– cvetača Synergy
– zelje Sunta (zgodnje,okroglo), Monseratte (konjičasto zgodnje zelje), Cheers okroglo 3-4kg (za ribanje, rumena sredica), Autumn queen 2-3kg (tip Varaždinskega zelja, ploščato, za kisanje in sarme, rumena sredica), Storka (skladiščno), Green rich (solatno ploščato 65 dnevno poletno zelje)
– zelje rdeče Pretino, 70 dni, obstojno
– ohrovt glavnati Savoy Convoy, 80 dnevni
– ohrovt glavnati Deuce, 100 dnevni, odpornejši na nizke T, bolj zelen
– ohrovt brstični Jade cross, 120 dnevni
– kodrasto listni ohrovt, listnati ohrovt, toskanski ohrovt
– zelene gomoljna Goliath, zelena listna Utah
– kolerabica nadzemna Oasis in podzemna koleraba Wilhelmsburger
– kitajsko zelje Parkin
– mlada čebula, Estafette, zelo produktiven, visoka odpornostna visoke temperature
– por poletni Chinook, por zimski Atlanta
– čebula rumena Bonus, rumena, dobro se skladišči, odporna, čebula rdeča Rubillion
– sladki krompir, lonček 10
– gozdne jagode, lonček 10
– SADIKE EKO JAGOD 20 sadik/plato (zelene sadike)
PLATO 40 (plodovke)
– kumare Dinero (solatne), Bon odori (dolge solatne, bradavičaste), Sigurd (kumare za vlaganje)
– bučke Leila (temno zelene), Ardendo (svetlo zelene), Soleil (rumene)
– buče hokaido, muškatne, patišoni, maslenke (butternut)
– melone Lunius
– lubenice Ingrid (manjše, 2-3kg, progaste, zelo sladke), Dulzor (2-3kg, temno zelene)
PLATO 24 (plodovke)
– feferoni pekoči Homera, sladki feferoni Irmak, (veliki, dolgi svetlozeleni)
– paprika babura rumene Vedrana, Bianca, Blancina, vijolična Tequila, zelena babura Olympus, Atol (velika zelena, triprekatna)
– konjičasta rdeča Belcanto, Teseo (bolj mesnata)
– paradižnik debeloplodni Benatar (v tipu Monroja), Rally(do 250g), Belle, Buran, Amaneta, Berberana (250g in več),volovsko srce (Grifone).
– paradižnik češnjevec Sakura, paradižnik pelati Paipai
– jajčevci Black king (vijoličen, jajčasto ovalen, zelo roden)
- Sadike jagod 20sadik/plato (zelene sadike)
- Sadike gozdnih jagod lonček 10, z belimi in rdečimi plodovi
TERMINI PREVZEMA
- solatnice, kapusnice (od 20.3. vsakega 10.,20.,30. v mesecu od marca do novembra),
- čebula (od 20.3. dalje) por in zelena ( prevzema 20.4. in 10.5.),
- plodovke (paprika, paradižnik, jajčevci, kumare, bučke, pogojno 1.4., 4., 20.4.,5.5.,10.5., buče 10.5.)
- zelišča (koriander, melisa, kislica, bazilika, stevija, meta, peteršilj, timijan, gozdne jagode, sladki komarček, citronka, majaron, kamilice, sladki pelin, ožepek, rman…- plato 104 ali lonček 10).