STANDARDNE SADIKE

Ob reki Neretvi v Gabeli zaradi odličnih vremenskih pogojev vzgajamo različne sadike plodovk. Sadike so primerne za gojenje v zaprtih in zaščitenih prostorih.  Vzgojene so iz visoko profesionalnega genetskega materiala semenarske hiše ENZA ZADEN. Po naročilu vam vzgojimo paradižnike, paprike, jajčevce, kumare, melone in lubenice. Velikost sadik je po dogovoru, prav tako termini prevzema.  Standardne sadike so lahko v platoju  s  45 sadikami, lahko pa so tudi manjše dimenzije, ki so tudi cenovno ugodnejše, vendar le te potrebujejo dobre klimatske pogoje, predvsem pri zgodnjem sajenju. Osnova za sadike so je običajni substrat ali šotne kocke (pressed peat). Slednje imajo močan koreninski sistem in so še posebej zanimive za papriko.

Termini prevzema so naslednji: 20.3.(odvisno od količine celotnega naročila), 1.4., 15.4.,25.4. in 5.5. 

SADIKE V KOKOSOVIH VLAKNIH

Kokosova vlakna so nov trend v kmetijski proizvodnji. Prednost kokosovih vlaken je, da je kokos organsko razgradljiv. Sadika v kokosovih vlaknih razvije močne razvejene korenine in velik, močan habitus. Pridelujejo jih iz notranjosti kokosovih lupin, so stranski produkt lupine, zato predstavljajo obnovljivo surovino. Tako pridobivanje ne predstavlja okoljske škode. Tudi pri tej osnovi, vam lahko vzgojimo navadne in cepljene sadike na en ali dva vrhova. Sadike so primerne za hidroponsko in za klasično vzgojo. Velikost kokosovi kock je 10X10cm in 8×8 cm. Sadijo se lahko v zemljo ali na blazine iz  kokosovih vlaken.

SADIKE V KAMENI VOLNI

Hidroponska vzgoja zahteva najvišje standarde in tehnologijo. Zahteva zdrave, čiste sadike, zato so za to vzgojo najbolj primerne sadike vzgojene v kameni volni. Kamena volna je odlična osnova za zdravo, higiensko  ukoreninjenje sadik in visokotehnološko gnojenje skozi celotno rastno dobo. V kameni volni vam lahko vzgojimo navadne ali cepljene sadike, na en ali pa na dva vrhova. Velikost kock je 10x10cm.

Kamena volna- paradižnik

NAROČILNICA SADIK