Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani

DNEVI SOLAT 27.6. do 1.7. POSKUSNO POLJE

Poletne in spomladansko-jesenske sorte

Pridelava solatnic na prostem je v veliki meri odvisna od vremenskih pogojev, ko je, predvsem v jesenskem in spomladanskem času, lahko veliko padavin. Zaradi hitre rasti so solatnice sicer manj izpostavljene raznim boleznim, kot pa ostale družine zelenjadnic. V ugodnih pogojih in ob primerno širokem kolobarju, lahko pridelamo solato brez večjih težav, ob pogoju, da imamo ustrezno urejeno namakanje. Veliko padavin pa pospeši razvoj glivičnih bolezni kot posledica visoke zračne in talne vlage ter dolge omočenosti listov.

Na poskusnem polju Zelenega hita, je mogoče videti vse trenutno komercialne sorte solate (poletni Bonaly in Fanela, Maritima-začetek poletja) in novitete solat z najnovejšo genetiko in visoko odpornostjo na talne bolezni (Fusarium). Novitete Melina, Romaria in Frelita so pomladno jesenske sorte, Fuzila pa je tipična poletna solata.